top of page

London in pictures or me in London in pictures / Londýn vo fotkách alebo ja v Londýne na fotkách

Jarka je moja spolužiačka, ktorá tiež trávi leto v Anglicku. Ešte počas letného semestra sme sa dohodli, že počas leta sa niekedy uvidíme a dáme tripík do Londýna. Dni šli rýchlo, obe sme tu boli už asi mesiac, no nám sa za štyri týždne nepodarilo mať spoločný voľný deň. A tu zrazu, v nedeľu večer, na obrazovke mi bliká správa od Jarky, že ako robím budúci týždeň. Utorok a štvrtok mám voľno, hovorím. A ona posiela smajlíky a ja s úsmevom na tvári čítam, že utorok je aj jej voľný deň. Konečne. Hneď sme vedeli, že je čas kukať vlaky, a že náš výlet sa práve stal skutočným. Čisto spontánne sme sa zhodli, naplánovali... a nepozreli predpoveď počasia.

Vyrazila som už o deviatej ráno a celá nažhavená som v Paddigton stanici bola niečo pred pol jedenástou. Píšem, volám, spamujem Jarkine číslo a ona nič. O chvíľu mi zvoní telefón, že autobusy sú v zápche, že bude trošku meškať. Tak si čakám na stanici plnej ľudí, sledujem ich tváre, pozorujem ich chôdzu, všímam si ich ruky, odhadujem kam a z kade idú, čakám, že okolo mňa prejde niekto slávny (#dreambig) a nemôžem chytiť wifi (#modernádoba). Nakoniec sa mi predsa len podarilo chytiť nejakú sieť a tu čítam správu od Mary, že aké je počasie, lebo že u nás leje. A ja som sa pousmiala, že tu je pekne, žiadny stres (#snívajnaďalej). Onedlho prichádza Jarka, a tak vyrážame na náš denný trip :) ...

Pred písaním toto postu som si myslela, že som aj čo-to pofotila. Pod čo-to rozumej aj niečo iné ako naše selfíčka. No mýlila som sa, nemám toho až tak veľa nateraz. Náš trip bol zaujímavý, to je to správne slovo. Najskôr sme obehali Oxford Street, kde sme jemne zmokli prvýkrát. Ale to bol iba taký ľahký dážď a my dúfajúc, že anglické počasie ukáže svoju moc, verili sme, že máme pred sebou krásny slnečný deň. No nestalo sa. Keď prestalo pršať, sadli sme na metro a vyrazili k Tower Bridge. Cesta trvala asi polhodinu. Áno, vystúpili sme z metra a čo? Pršalo. Hŕstka turistov držala spolu a spoločne sme sa skryli pod nejakú tú pamiatku, a keďže dážď neprestával, išli sme na obed. Medzičasom prestalo pršať asi na hodinu, tak sme si prezreli okolie Tower Bridgu, porobili veľa fotiek a rozhodli sme sa, že hoci je obloha čoraz čiernejšia, ideme aj hore na most, nech je sranda. Veru, sranda to bola, keď po jedinej selfie na moste, sa spustil taký silný dážď, ktorý na Slovensku voláme búrka. Ten taký šikmý, ktorý otáča dáždniky, lebo tie vám aj tak nepomôžu. A zase raz, súdržnosť turistov sa ukázala, všetci sme sa spolu skryli pod múr, no, akoby som povedala, kto rýchlo koná nerozmýšľa, keďže okolo nás chodili autá, pekne nás ofrkali. Vlasy sme mali mokré ako po sprche. Normálne som nevedela čo robiť, stojím na Tower Bridge, leje silný dážď, mám mokré vlasy a rozmýšľam, že čo ďalej - takto sme si tento deň nepredstavovali. No čo asi, čakať. Keď sme mali pocit, že dážď je trochu menší, zbehli sme po schodoch dole, kde bola ďalšia skupina turistov. Tam sme počkali s nimi. Potom zas prestalo pršať na chvíľu, tak sme nasadli na metro a zviezli sme sa na stanicu Westminster. Už bola naozaj tma a vedeli sme, že tu náš výlet asi končí, lebo v tomto počasí to zmysel nemalo. Trochu sme sa pofotili s Big Benom aj s okom. Keď znova začalo pršať, kúpili sme si pršiplášte, a tak sme sa fotili naďalej. V daždi, no už nám to bolo jedno. Ale bola to sranda, naozaj sme sa smiali a zabávali sa. Myslím, že obe sme si deň užili, aj keď nebol zrovna taký, ako sme si ho predstavovali. Londýn nám naozaj ukázal anglické počasie. Ibaže nie to, ktoré sme čakali my :)

Londýn, čoskoro prídem znova! I tell you in short about my trip to London. It was Sunday and my classmate Jarka messaged me and asked me which days were my days off that week. I kindly said Tuesday and Thursday and when I saw her message saying 'yes' I knew that our trip was becoming real. To be honest, it's been a month that both of us were here and in one month we didn't manage to get at least one day off together! We were happy when we realized that there was a chance to meet and so we immidiately checked trains, planned our trip and didn't hesistate to meet. I left my town about 9am and came to London about half 10 and I tried to contact Jarka so many times but there was no feedback from her (#thanks). She texted me in a while that there was a traffic jam and so she had to change the bus and so I needed to wait quite long! While waiting I was watching people, guessing where and from they go, I so hoped someone famous to walk past me but it did not happen (#dreambig) and I was also trying to connect to any wifi around but it didn't work. Later I got connected to one of them and I got a message from Mary like what was the weather like because it was heavily raining in my town. I smiled and hoped that it was not gonna happen there. Jarka came in a while and adventure started.

Before writing that post, I thought that I had more pictures of London but I was wrong as there is many selfies of us lol.

We started at Oxford Street & did some shopping and while taking pictures and videos at #UrbanOutfitters it started to rain. After shopping we used underground as we wanted to get quite close to Tower Bridge. When we got to see world again (#leavingunderground), it was still raining and so we decided to have some lunch. It stopped later and was quiet maybe for one hour and so we took a lot of pictures around Tower Bridge scenery. Although the sky was getting darker and darker we decided to go up the bridge. After taking one selfie exactly it started to rain heavily and we had to wait. I didn't know what to do and I felt really miserable when I imagined how I was gonna get back home. After a heavy shower it stopped for a while and so we took a metro to Westminster station and got to see Big Ben and London Eye. When it started to rain again, we bought rain ponchos and had fun in a real british rainy weather! I think that we enjoyed the day even when the weather wasn't that nice! On Tuesday, I visited London first time this year and I was welcomed in a crazy way! But I am coming soon again, hopefully the weather is gonna be good!

London, see you soon!

čakám na stanici, čakám, vidíte tú znudenú tvár / waiting Jarka to come at Paddigton station

cesta začala na Oxford Street / we started at Oxford Street

aspoň som vbehla dnu / at least i came in lol

tu mám trochu pocit, že most vyzerá krivo haha

jupí, konečne sme prišli na to, ako funguje selfie tyč

a už sme na moste / up the bridge

sorry, tak sme stihli dve selfie / well, we managed to take 2 seflies and then ↓

už to začína / hello rain

diétny obed / a diet lunch

čas presunúť sa / it was time to visit any other place

zmoknuté na stanici, ale zatiaľ len trošku / wet journalists at underground station

ujo nám zahral čo to / he played songs for us

ta dáá

a prichádza séria fotiek v našich nových pršiplášťoch / rain poncho photo set

takto vyzerá zmoknutý turista v Londýne / that's how a tourist look like in rainy London

keď sa trošku vyjasnieva po búrke

mokré, ale spokojné / wet but satisfied

A tak zabávali sme sa, čo vám poviem. Nestihli sme Trafalgar, Notting Hill ani palác, ale aj to ešte príde. A za tie selfíčka sorry. Pamiatky a londýnske krásy pofotím v krajšom počasí, sľubujem! / No more words needed, hopefully i'll get to see Trafalgar square, palace and Notting Hill while my next visit soon. And sorry for the selfies, I'll be spamming you with pictures of London's monuments soon, I promise!

Hugs and kisses to you. And don't forget to follow your dreams, they know the way!


bottom of page