top of page

Windsor.

Bol štvrtok, júl štrnásty, kedy sme sa s Mary, Slovenkou a úžasným stvorením bývajúcim v meste vedľa, a s jej známou z Poľska, vybrali na výlet do Windsoru, kráľovského mesta. Deň začal zaujímavo, baby zmeškali dva vlaky, tak som ich počkala vo windsorskej kaviarni, vychutnala som si moju obľúbenú Mochu a nejaké tie raňajky. Po príchode sme sa vybrali do centra, prezreli sme si mesto z každého kúta. Prechádzali sme sa okolo zámku, no 20 libier sa nám zdalo celkom dosť za vstup a páni policajti mali oči na stopkách, tak sa nám nepodarilo prepašovať dnu. (žartujem) Okolo obeda sme sa rozhodli, že predsa len na niečo utratíme, tak sme si kúpili lístky na Hop on, Hop off autobus = to je autobus, ktorý ťa vezie po meste cez najznámejšie pamiatky, pri pamiatke je zastávka, ty vystúpiš a kedykoľvek môžeš nastúpiť a odviesť sa ďalej k inej pamiatke. Pri vstupe dostaneš slúchadlá, ktoré keď si nájdeš svoje miesto, či na prvom alebo druhom poschodí autobusu, zapojíš do takej veci, z ktorej ti ujo komentuje okolo čoho práve ideš, kedy to bolo postavené, kto všetko tam študoval a také kecy. Tento lístok platí na celý deň a my sme jeho platnosť naozaj bohate využili. Obed sme si dali v Zizzi (mňam), potom sme ešte pokúpili magnetky, porobili pár fotiek, a hurá domov! Počasie nám prialo, čiže náš výlet dopadol naozaj dobre! A tu sú fotky:

In the middle of July, 14th of July exactly, me, my friend from Slovakia and her friend from Poland visited Windsor. Our day started in a crazy way because Mary and her friend managed to miss 2 trains and so I had to wait for them one hour! To be honest, it was not a problem for me, at least I visited one coffee shop and savored my favourite Mocha coffee served with a basket full of yummy chocolate croissants & different bread! Just while I was about finishing my breakfast, girls came in and our trip could have started! We went to town centre & had a look around & took a lot of pictures! We were thinking about visiting castle but after finding out that the entry was about 20 pounds we decided not to go haha. We rather spent our money on Hop on Hop off bus tickets and enjoyed the beautiful Windsor from every corner. We enjoyed our lunches at Zizzi restaurant, later we bought a couple of magnets, took photos again and took a train back home. I was increadibly happy because the weather was brilliant and I may happily say that the trip was hilarious! If you're around, I surely recommened you to visit and see the oldest and largest occupied castle in the world with your own eyes! Let's enjoy pictures:

čakám, čakám...

Windsor castle je najstarší hrad sveta :)

princezná Mary :)

aj ja mám korunku na hlave, tiež som princezná...kto ju vidí? :D

táto dlhá nekonečná cesta predstavuje cestu za našimi snami. sny sú nekonečné, bezcielne, môžeme snívať odvážne o čomkoľvek. tak začnime snívať. a keď budeme pripravení, vydajme sa na cestu a začnime si tie sny plniť.

až pred hrad sme prišli a čakali, že nás Betka pozve na čaj...a ona nič.

a teraz trochu mestského anglického prostredia:

hurá na Hop on Hop Off!

a zase trochu fotiek z bláznivej cesty

Eton College = chlapčenská internátna škola v Etone, ktorú v 15. storočí založil kráľ Henrich VI. Nemám lepšiu fotku, autobus šiel fakt rýchlo!

aj takéto peknosti majú vo Windsore

keď ty fotíš a Mary fotí teba

jedna zo zastávok autobusu - Farm Shop

a znova sme pri hrade, ale z druhej strany

Toto bol náš výlet. Crazy a rýchly. Spontánny. Čoskoro napíšem ďalšie dva blogy z mojich výletov do Oxfordu a Brightonu. Zatiaľ si ešte užívajte leto, my už tu máme zase zimu.

Two new blogposts from my recent trips to Oxford and Brighton coming soon!

Hugs and kisses,

Karina


bottom of page