top of page

Oxford.

Mala som voľno vo štvrtok, 28. júla, a žiadna moja anglicko-slovenská kamoška voľno nemala, no mne sa aj tak žiadalo niekde ísť. Rozhodla som sa, že pôjdem do Oxfordu, že ten už poznám, no predsa len mi chýbala nejaká spoločnosť, tak som napísala na skupinu au pair-iek, či nemá nejaká voľno a chuť ísť so mnou do Oxfordu. Ozvala sa mi Veronika, že aj ona plánuje tento deň trip do Oxfordu, a teda, že môžeme ísť spolu. Vyrazili sme ráno, stretli sme sa v Oxforde a náš výlet začal. Zo začiatku sme mali malú nepríjemnosť, pokazila sa mi kamera na foťáku a zrazu sa ochladilo a mysleli sme, že je po výlete. Po chvíli sme foťák opravili a užívali si Oxford. Prešli sme sa mestom, navštívili sme Museum of the History of Science, aj vežu univerzitného chrámu a prezreli sme si Oxford z výšky. Aach, jedno z mojich najobľúbenejších miest je tak krásne. Tak starodávne a tak pekné. Magické. Potom sme si dali obed na oxfordskom trhu a cestou necestou sme zrazu stáli pred Primarkom. Jasné, že sme vbehli dnu a nakúpili čo to. Kde-tu sa začala objavovať modrá obloha, až mraky nakoniec zmizli a vykľul sa nám z tohto dňa deň slnečný. Kúpili sme si lístok aj do Trinity College, kde sme sa prešli časťou univerzity a opäť sme sa vrátili k Radcliffe Camere, aby sme porobili aj slnečné fotky. Na záver dňa sme si ako pravé kaviarenské povaľačky dopriali mokačína v oxfordskej kaviarni. Deň s Veronikou v mojom vysnívanom meste bol super a verím, že do Oxfordu zavítam čoskoro zas!

There was no one else among my friends who would have had a day off on July 28th and I really was about going to Oxford that day. I was about going myself but then I asked in an au pair group on Facebook, if there was someone who would be able to go to a trip to Oxford. Veronika, a girl from Czech Republic replied that she wanted to go and we could go together. We left our current cities in the morning and met each other in Oxford. While travelling, it got cold a bit. Moreover, my camera seemed to be broken but I managed to fix it. The day could have started! We had a walk around the city, we visited Museum of the History of Science and University Church of St Mary the Virgin too, where we also bought the tickets to the tower and so we could see the gorgeous Oxford from the high. The view was magical, I so loved it! After that, we had a lunch at Oxford Market and later we were shopping at Primark. Afternoon was good with clearer skies following and so we went back to the Radcliffe Camera as we wanted to have some good pictures in a sunny weather. We also visited Trinity College and before going home we jumped on the bandwagon and tasted the delicious Mocha coffee in a cosy coffee shop. I can't wait to visit my favourite town again!

Museum of the History of Science :)

trochu foto z múzea, zaujímavé kúsky sú niektoré

a teraz z výšky

dve devy na veži

a Veronka fotí tiež :D ibaže mesto.

aj takéto zákutia má univerzita

takže v septembri nastupujem

slnečný Oxford na záver :)

aaach, tak mám rada ten Oxford, ani neviem prečo. Má dačo do seba. I do really love Oxford and can't wait to go there again soon!


bottom of page